ÇILEK REÇELI


 Çileğin tam mevsimi özellikle ev yapımı gibisi yok. Dalından mis gibi organik çilek reçeli tarifim

Malzemeler :

1 kg çilek 

3 su bardağı toz şeker 

1 tatlı kaşığı limon suyu 

Yapılışı :

Çileklerin saplarını temizleyip, suda bekleterek toprağı gidene kadar yıkayalım.

Tencereye koyup üzerine şekeri ekleyelim. Karıştırıp bırakalım. Bu şekilde bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz

Suyunu salmış olan çilekleri ocağa alıp önce şekeri eeiyene kadar kısık, sonra orta ateşte kaynamaya bırakalım.

45 dakika kaynayınca altını kapatıp bir saat kadar bekletelim

Tekrar altını yakıp 20   dakika daha pişirelim. Üzerine çıkan köpükleri alalım. Limon suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatalım.

Sıcak iken kavanoza koyup ağzını kapatırsanız konserve gibi kışa saklayabilirsiniz.

Hemen yemek için ağzını kapatmadan soğutup tüketebilirsiniz. Serin yerde saklayın. Afiyet olsun.

Yorumlar