ZEYTINYAĞLI LAHANA SARMASI

Malzeme :
1 ortaboy dolmalık lahana
İç pilav için:
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı kaynar su
3-4 adet orta boy kuru soğan
1/2 cay bardağı dolmalık fıstık
1/2 cay bardağı kuş üzümü
1 tatlı kaşığı dolma baharatı
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı karabiber
Yarım su bardağı zeytinyağı
1/2 Demet maydanoz
Tuz
Pişirme suyuna :
Yarım küçük çay bardağı zeytinyağı
kaynar su
  • Hazırlanışı :Lahanayı bütün yada yaprak yaprak kaynar suda haşlayın .
    Kaynayan suya iki üç damla limon ve tuz atıp sert damarları yumuşayana kadar (yaprağınız ince ise daha az tutun) haşlayın.sıcak sudan çıkarıp soğuk suya koyun daha fazla pişmesin. Tekrar hafifçe sıkarak çıkarın sert yerlerini kesip sarılacak sekli verin.Dolma içi için soğanları küçük doğrayıp zeytinyağını gezdirip ocağa koyun kavrulsun. Pirinci ilave edip birlikte kavurun. Fıstıkları teflon tavada kavurup pilava katın. Diğer baharatları katıp bir su bardağı kaynar su koyup üzümleri de ilave edip ağır ateşte suyunu çekene kadar pişirin 15 dakika demlensin. Yaprağa pilavından bir kasik koyun iki yanını katlayıp ucuna kadar yuvarlayarak sarın. Tencereye dizin yarım çay bardağı zeytinyağı tuz ve dolmaların hizasına kadar sıcak su koyun.Limonun sarı kabugunu soyup dilim dilim koyup üzerini dolmataşı veya tabak ile kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Pişen tencerede soğutun servis tabağına alıp buzdolabında soğutun limon dilimleri ile süsleyin. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Mekemmel bir tarif ben cok tercih ediyorum beyaz lahana sarmasını.

    YanıtlaSil
  2. İlk defa olması gereken hakiki zeytinyağlı dolma ve sarma ici tarifine rasladım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Beğendiğinize sevindim.

      Sil

Yorum Gönder