AYVALI PORTAKALLI KEREVIZ

Kış sebzesi ile yazın zeytinyağlı yemeklerini anımsatan bir dokunuş yapalım.
Osmanlı'dan günümüze gelen nefis bir lezzet ve tarifi.

Malzemeler :
3 adet kereviz
1 küçük patates
1 adet ayva
3 adet havuç
10 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
1 adet portakal suyu
1 adet limon suyu
Tuz
Yarım çay bardağı zeytinyağ
Süslemek için kereviz yaprağı
Yapılışı :
Kerevizi, patatesi  soyup dilimleyip, kararmaması için limonlu suya koyalım. Arpacık soğanların kabuğunu soyalım, bütün bırakalım. Havuçların kabuğunu kazıyıp, dilimleyelim. Portakal ve limonun suyunu sıkalım. Yayvan bir tencereye zeytinyağını koyuyoruz. Soğanları, sarımsakları ve havuç dilimlerini  koyup biraz çevirelim. Hafif kızarınca patates ve kereviz dilimlerini ekleyelim. Ağır ateşte suyunu salınca ayva dilimlerini ekleyelim. Renkleri dönünce portakal ve limon suyunu gezdirelim. Ağır ateşte yumuşayana kadar pişirelim. Tencerede soğutup, soğuyunca servis tabağına alalım üzerini kereviz yaprakları ile süsleyelim. Afiyet olsun..

Yorumlar