DÜDÜKLÜDE ET SOTE

Bugünün özel lezzeti et sote olsun.. Dana eti ile düdüklüde lezzetli bir et sote yanında patates püresi veya pilav ile nefis bir öğün olsun.
.
Malzemeler :
1/2 kg dana kusbasi
2 adet soğan
5-6 sivribiber
5 adet domates
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz
Karabiber
Kekik
Yapılışı :
Düdüklü tencereye tereyağ koyup eritiyoruz. Etleri ekleyip, hızlı ateşte çeviriyoruz. Suyunu salınca altını kısıp kapağı kapatmadan çekene kadar pişiriyoruz. Önce küp küp doğranmış soğanları biraz çevirip sonra  sivribiberleri ekleyip etle birlikte kavuruyoruz. Soğanlar ölünce, biberler biraz kızarınca yine küp küp kesilmiş domatesi ekliyoruz. Domatesler iyice suyunu salınca tuzunu kekiğini ekleyip kapağı kapatıyoruz.
Ayrıca su koymuyoruz biraz sulu domatesleri seçiyoruz. Buharı çıkınca düdüğü indiriyoruz. Buharı çıkınca altını kısıp 40 dak pişiriyoruz. Düdüklü nün havası kaçmadan açmayın. Afiyet olsun..

Yorumlar