MERSİN TANTUNİ

 



  Tantuni Mersin ve yöresine özgü olsa da

her yerde sevilen bir lezzet. Bir özelliği var her kavuracağınızı saç tavaya koymadan, ortasında yer açıyoruz.

Eti,  yağı koyup kavurmaya başlıyoruz. Suyunu çekince, eti yana açıp doğranmış soğanı ortaya koyup, soğanı öldürünce yanda ki etler ile karıştırıyoruz. Tekrar ortayı açıp, sivribiberleri ekliyoruz. Bir iki tur çevirip, yine ortada karıştırıyoruz. Tekrar sacın ortasını açıp küp küp doğranmış domatesi ekliyoruz. Domatesin hiç suyu kalmayana kadar pişirip, etli karışım ile buluşturacağız. Tuzunu, pulbiberini, kekiğini atıp birkaç dakika daha pişiriyoruz. Lavaşın bir katını üzerine bastırıp, tantuni koyup sarıyoruz. Dileyen lavaşsızda yiyebilir.

Yanına ayran yakışır..

Afiyet olsun 👍

Yorumlar