Tepsi böreklerini severiz. Hazır yufkadan serip ortaya istediğimiz iç ile çabucak yaparız. İç lezzetli yapılınca ağız tadıyla yenir.
Bir köşesine birkaç dilim peynirli için peynir kulandım. O da ev hali diyelim.
KIYMALI TEPSI BÖREĞI
Malzemeler :
5 adet yufka
İçi için:
300 gr kıyma
1 adet soğan
2 adet sivribiber
Tuz karabiber pulbiber
Sıvıyağ
Sosu için:
1 yumurta
1/2 su bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı yoğurt
Üzeri için:
1 şişe soda (1çay bardağı ayır)
1 bütün yumurta
Yapılışı :
İçi için soğanı çok küçük doğrayıp hafif pembeleşirken kıymayı ve sivri biberi ekleyerek kavuruyoruz. Tuzunu karabiberini pulbiberini katıp altını kapatıyoruz. Soğuması için bekletiyoruz.
Sosu için tüm malzemeleri katıp çırpıyoruz.
Tepsiye pişirme kağıdı serip ilk yufkayı seriyoruz. Fazlalıkları kenarlardan sarksın.
Üzerine sostan gezdiriyoruz. 2. Katı için yufkadan koparıp kırpık parçalar yayıp tekrar sos gezdiriyoruz. Düzde serpebilirsiniz ama böyle daha yumuşak oluyor. Ortaya gelince kıymalı içi yayıp kalan yufkaları aynı şekilde bitiriyoruz.
Yanlardan sarkan 1.yufkanın fazlalıklarını üzerine kapatıp dilim dilim kesiyoruz.
Üzerine bir şişe sodadan bir çay bardağı ayırıp gezdiriyoruz.
Kalan sos çok az olacak ona bir yumurta kırıp çırpıp üzerine gezdiriyoruz. Bir gece buzdolabında bekletirseniz harika oluyor. Hemen de pişirebilirsiniz. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder