KABAK DOLMASI

 Sebze yemeklerni sevmeyenlerin bile severek yediği bir yemektir. Özellikle bebeklere, çocuklara  ve diyette olanlara rahatlıkla verilebilir. Yapim kolay, malzemesi tasarrufludur.

Ben 3 adet kabaktan 2 kişilik yaptım. Siz kendinize göre  arttırabilirsiniz.

Malzemeler :

3 adet kabak

İçi için:

150.gr kıyma

1 adet soğan

1 adet küçük domatesq

1/2 çay bardağından0 biraz fazla pirinç

1 kaşık domates salçası

3-5sap dereotu (isteğe bağlı)

Tuz karabiber

Salçalı sos için :

1 yemek kaşığı doldumadan salça

2 yemek kaşığı sıvıyağ 

Yapılışı :

Bir tarafı tırtıllı kabak oyacağı ile üzerini kazıyoruz. Hem görsel olarak, hemde vitamin açısından çünkü kabuğu bıçakla soyunca bu faydalı bölge gidiyor. Üzerine tırtıklar yapıp sapını kesiyoruz. Büyüklüğüne göre  3 parmak boyunda kesiyoruz. 

İçini oyuyoruz. Ama atmıyoruz onları da mücver yaparız. İçlerini oyarken altını da açıyoruz. Biraz içlerine tuz serpiyoruz. 

Kıymalı iç için soğanı küçük küçük doğruyor ya da rendeliyoruz. Tüm malzemeyi kıyma ile yoğuruyoruz. Pirinçlerin de şişeceğini göz önüne alarak kabakları dolduruyoruz. 

Düz tabanlı bir tencerede salça, sıvıyağ ile bir sos yapıyoruz. Kabakları diziyoruz. Orta ateşte yumuşayana kadar pişiriyoruz. Yanında sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor. Afiyet olsun. 



Yorumlar