3 adet yufka
İçi için :
El açması tadında dışı çıtır, içi mis gibi patates lezzeti..
Malzemeler :
2 adet soğan
2 adet patates, küçükse 3.adet
1 tatlı kaşığı tuz,
1 çay kaşığı karabiber,
1 çay kaşığı pulbiber
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Sosu için:
1 kase yoğurt
1 yumurta sarısı
1 çay bardağı sıvıyağ
Ÿufka ile börek yapmak kolaylık ve zamandan tasarruf sağladığı için çok tercih edilir.
Çay saatine, kahvaltıya kolayca yetişir.
İçine istediğiniz içi koyabilirsiniz. Patatesli için patatesleri haşlayıp eziyoruz. Ama öyle püre gibi olmasın. Birkaç bölün kavururken de ezilecek.
Soğanları çok küçük doğruyoruz. Sıvıyağda kavurup, haşlanan patatesi ekliyoruz. Patatesleri de soğan ile birlikte kavurup, tuzunu, karabiberini, pulbiberini, maydonoz (isteğe bağlı) ilave edip, altını kapatıyoruz. Biraz soğursa daha iyi olur.
Yufkaların arasına sürmek için bir kase yoğurda, bir yumurta sarısı, bir çay bardağı sıvıyağ karıştırıp çırpıyoruz. Bir yufkayı ortadan kesiyoruz. Üzerine yoğurtlu karışımdan çok ince yer yer sürüp, uzun kenara içten bir sıra doldırmadan gezdirip iki yanını içe doğru katlıyoruz. Rulo yapıp, tepsiye de dolayarak bitiriyoruz. Üzerine kalan sosu sürüp 180 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz.. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder