TAZEFASULYE KIZARTMASI

 Taze fasulye sever misiniz? diye sorsam hayır diyen çok az kişi çıkar. Zeytinyağlısı, etlisi, kavurması, turşusu hatta çorbası, yumurtalısı derken illa sevdiğimiz bir şekli vardır. Kızartması ise nefis bir lezzet.. İster salata niyetine isterseniz et, köfte, tavuk yanına.. Görseli ile de göz dolduruyor. Yapımıda hem kolay hem zevkli..

Malzemeler :

250 gr taze fasulye

Haşlama suyuna :

1 çay kaşığı tuz 

Kızartmak için :

2 yemek kaşığı tereyağ 

Üzeri için :

Terayağın içine 

4-5 diş sarımsak 

1 çay kaşığı pulbiber 

Yapılışı :

 Öncelikle uçlarını temizleyip yıkıyoruz. Sakın kırmayın. Kaynayan tuzlu suya atıp diriliği gidecek kadar haşlıyoruz. Çatalla bölünecek kıvamda olsun. Haşlanınca sudan çıkarıp süzgece alıyoruz. Mutfak havlusu ile suyunu alıyoruz. Alırken kolay olması için düz bir tavaya tercihen krep tavasına iki yemek kaşığı kadar tereyağ koyup eritiyoruz. 

Isınan yağda haşlanan fasulyeleri balık kızartır gibi tek tek dizerek, önlü arkalı kızartıyoruz. Üzerine karabiber serpebilirsiniz. İstediğiniz gibi şekil verebilirsiniz. Ben porsiyonluk ve görsellik açısından gül şekli verdim. Bir fasulyeyi kendi etrafında döndürüp sarıyoruz. Üzerine birkaç fasulye daha sarıyoruz. Çay tabağı büyüklüğüne gelince diğerine geçiyoruz. Servis tabağına alıyoruz.

Tavada kalan yağa pul biber atıp, sarımsakları dilim dilim doğrayıp kısık ateşte yakmadan çeviriyoruz. Sarımsaklar kırmızı renk alıyor. Gül şeklinde sardığımız fasulyelerin üzerine gezdiriyoruz. Afiyet olsun.. 




Yorumlar

Yorum Gönder