TAVUK PAÇASI ÇORBASI



Malzemeler :

1 kg tavuk baget yada kalça but

Yarım su bardağı un

2 yemek kaşığı dolusu tereyağ 

Terbiyesi için:

1 kase yoğurt

5 diş sarımsak

1 yumurta sarısı 

Servis de :

İsteğe bağlı sirke 

Yaılışı :

Tavuk bagetlerin üzerinde tüy var ise tütsü yapıp temizliyoruz. Özellikle deri altındaki şeffaf jel gibi bir dolgu varsa mutlaka alın. Suyun rengini bozar. Bagetleri haşlıyoruz. Lezzet vermesi için içine soğan koyabilirsiniz. Haşlanınca çıkarıp bir kenara alıp soğumaya bırakıyoruz.Çorba tenceresinde tereyağ eritip unu kavuyoruz. Önce az yavaş yavaş soğuk ekleyip, unu bulamaç gibi yapıyoruz. Tavuk suyunu ekliyoruz.

Tahminen 6 su bardağı kadar yeterli. 

Bir iki taşım kaynamaya bırakıyoruz. Bu sırada bagetleri etler küçük küçük olacak şekilde doğruyoruz. Tencereye koyup biraz daha suyunda pişiriyoruz. Terbiye için bir kase yoğurda, sarımsakları rendeliyoruz. Bir yumurta sarısı da koyup çurpıyoruz. Çorbanın suyından ılıştırarak yavaş yavaş çırbaya katıyoruz. Fokurdatmadan 5 dak pişirip kapatıyoruz. Servis ederken sirke kullanmanızı tavsiye ederim. Çok lezzetli oluyor. Afiyet olsun.. 

Yorumlar