GERDAN KEBABI



Denizli yöresinde daha çok sevilen gerdan... 

Gerdan etini genelde haşlama yapmak için yada tencere yemeklerinde kullanırız.

Fırında yaptığınız zaman kebap lezzetini aratmıyor.

1 kg kuzu gerdan

2 büyük domates

10 tane sivri biber

1 büyük patates

1 yemek kaşığı salça 

Kızartmak için sıvıyağ

1 tatlı kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı pulbiber

2 tatlı kaşığı kekik

4 diş sarımsak 

Kapatmak için alüminyum folyo

 Gerdan kebabı için, gerdanı kasabınızda 2 parmak kalınlığında dilimletin. Etlerimizi yıkayıp, kağıt havlu ile kurulayalım. Tavaya 2 yemek kaşığı sıvıyağ koyup, ısınınca önlü arkalı mühürleyelim. Fırına vermek için kullanacağımız  tepsiye alalım. Aralara sarımsakları koyup, tuzunu karabiberini, kekiğini etlerin üzerine serpelim. 

Etlerin yarısına kadar sıcak su ekleyip folyo ile kapatalım. 200 derece fırında yarım saat pişmeye bırakalım..Daha çabuk pişmesini istiyorsanız etleri düdüklü tencerede pişirerek fırın tepsisine alabilirsiniz. Suyunu da pişirme de kullanabilirsiniz. 

Folyoyu iyi kapatın etler suyu kaybederse iyi pişmez. 

Etler pişerken, patatesi küp küp doğrayıp kızartalım. Dilerseniz hafif yağlayıp fırında da kızartabilirsiniz. Kızaran patatesleri kağıt havluya çıkarıp fazla yağını çektirelim. Fırından etleri alıp, üzerine patatesleri yerleştirelim. Domatesleri elma dilim, sivribeberlerin de saplarını alıp doğrayalım. Etleri çevirdiğimiz yağda bir iki onları da çevirip, üzerine yerleştirelim. Bir su bardağı kadar su ile salçayı açıp gezdirelim  üzerini kapatıp tekrar fırına verelim. 20 dak üzeri kapalı, 5 dak da üzerini açık pişirelim. Fırını kapatıp dinlendirip servis yapalım. Afiyet olsun.

Yorumlar

  1. Waaaaaooow süper olmuş 🤌🏻ellerinize sağlık 👏🏻👏🏻

    YanıtlaSil
  2. Waaaaaooow süper olmuş 😍😍🤌🏻🤌🏻👏🏻👏🏻

    YanıtlaSil

Yorum Gönder