Patlıcan yemeklerinin şahıdır. Bu nefis Urfa yemeğini mutlaka yapın tadın derim Patlıcanın köz hali nasıl kullanılırsa kullanılsın sevilir ve lezzetli olur. Genellikle köfteli olarak yapılan Urfa nın bu yöresel lezzetli kebabı etli de yapılır. Ben bu kez kuzu eti ile yaptım.
SÖĞÜRME KEBABI
Malzemeler :
4 adet bostan patlıcanı
2 adet kapya biber
Et sote için:
Yarım kg kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
4 adet domates
1 yemek kaşığı salça
Tuz, kekik karabiber
Sıvıyağ
Yapılışı :
Öncelikle patlıcan söğürmeyi hazırlıyoruz. Bunun için patlıcanları közmatik yada ateşte közleyip kabuklarını soyup parçalara ayırıyoruz Dikkat edeceğimiz husus patlıcanları püre haline getirmemek dişe gelir şekilde yapmak. Kırmızı kapya biberi de közleyip kabuğunu soyup patlıcana ekliyoruz. Et sote için ayrı bir tencerede önce eti 1 parça su ilavesi ile pişiriyoruz. Piştikten sonra etleri ayrı bir tabağa alıyoruz.
Tencereye soğanı kuşbaşı doğruyoruz kavuruyor, pişen etleri ilave ediyoruz. Küp küp doğranmış domatesleri bir kaşık salçayı ekleyip pişiriyoruz.
^Bu et sotenin içine kekik sarımsak Karabiber ekliyoruz. Fırına girmesi için uygun olan bir tepsiye veya borcama söğürmeyi alıyoruz. Eşit şekilde yaydıktan sonra üzerine etimizi ek
Yaıyoruz çok az bir kaşar rendesi kullandım 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz fırından alınca birkaç dakika dinlendirip servis yapıyoruz Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder