SÖĞÜRME KEBABI

 Patlıcan yemeklerinin şahıdır. Bu nefis Urfa yemeğini mutlaka yapın  tadın derim Patlıcanın köz hali nasıl kullanılırsa kullanılsın sevilir ve  lezzetli olur. Genellikle köfteli olarak yapılan  Urfa nın bu yöresel lezzetli kebabı etli de yapılır. Ben bu kez kuzu eti ile yaptım.

SÖĞÜRME KEBABI

Malzemeler :

4 adet bostan patlıcanı 

2 adet kapya biber


Et sote için: 

Yarım kg kuzu kuşbaşı 

1 adet soğan 

4 adet domates 

1 yemek kaşığı salça 

Tuz, kekik karabiber 

Sıvıyağ 

Yapılışı :

 Öncelikle patlıcan söğürmeyi  hazırlıyoruz. Bunun için patlıcanları közmatik yada ateşte közleyip kabuklarını soyup parçalara ayırıyoruz  Dikkat edeceğimiz husus patlıcanları püre haline getirmemek dişe gelir şekilde yapmak. Kırmızı kapya biberi de közleyip kabuğunu soyup patlıcana ekliyoruz. Et sote için ayrı bir tencerede önce eti 1 parça su ilavesi ile pişiriyoruz. Piştikten sonra etleri ayrı bir tabağa alıyoruz.

Tencereye soğanı kuşbaşı doğruyoruz kavuruyor, pişen etleri ilave ediyoruz. Küp küp doğranmış domatesleri bir kaşık salçayı ekleyip pişiriyoruz. 

^Bu et sotenin içine kekik sarımsak Karabiber ekliyoruz. Fırına girmesi için uygun olan bir tepsiye veya borcama söğürmeyi alıyoruz. Eşit şekilde yaydıktan sonra üzerine  etimizi ek

Yaıyoruz çok az bir kaşar rendesi kullandım 180 derece fırında 20-25 dakika pişiriyoruz fırından alınca birkaç dakika dinlendirip servis yapıyoruz Afiyet olsun


Yorumlar