FIRIN TORBASINDA MANTARLI ET YEMEĞİ

 Et yemekleri soframızın ana yemeği. 

Fırın torbaları çalışan hanımlar, öğrenciler ve ani gelen misafirler için zamandan tasarruf sağladığı gibi lezzeti de üst noktalara taşıyor. 

Malzemeler :

1 kg antrikot 

7-8 adet kültür mantarı 

2 adet soğan 

3 adet domates 

10 adet sivribiber 

3 diş sarımsak 

1 tatlı kaşığı tuz 

1 tatlı kaşığı kekik 

1 çay kaşığı pulbiber 

5 adet tane karabiber 

2 yemek kaşığı tereyağ 

2 yemek kaşığı zeytinyağ 


Yapılışı :


Öncelikle malzemeleri temizleyip soyarak işe başlıyoruz. Mantarların dış zarını soyuyoruz. Suda bekletmeyin su çeker lezzeti hoş olmaz. Poşete gireceği an yıkayıp kullanın. Soğanları, domatesleri yarım ay şeklinde, sivribiberleri ikiye üçe bölerek hazırlıyoruz. Tüm malzemeyi baharatlar ve 2 yemek kaşığı zeytinyağ ile harmanlıyoruz. Fırın poşetine etler altta, diğer malzemeler de etin üzerinde olacak şekilde yerleştiriyoruz. Aralara parça parça tereyağını serpiyoruz.

Yapılışa başlarken malzemeleri soyup dilimlemek size zaman kazandırır. Poşeti fazla doldurmayın ki tam pişsin. Malzemeleri harmanladıktan sonra fazia sıkıştırmamak için iki poşete bölmek daha avantajlı. 

 Poşetin ağzını sıkıca kapatıp üzerine kürdan ile birkaç delik açıyoruz.  Pişerken buharın çıkması gerekiyor.

200 derece ısınmış fırında 30 dakika daha sonra dereceyi 180 e düşürüp 20 dak daha pişiriyoruz. Poşetin üzerini yırtıp birkaç dakika daha fırınlarsanız daha susuz kebap lezzetinde yemek elde edersiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar