BAMYA KIZARTMASINA SOFRADA YER AÇIN

 Yaz sebzelerinin en kıymetlisinden..

Faydaları saymakla bitmez. İçeriğinde bolca vitamin ve sindirim sistemine faydalı enzimler içerir. Kilo vermeye yardımcıdır. Kanserden korur. 

Yemeği, zeytinyağlısı lezzetli olduğu kadar kızartması da çok leziz. 

Meze olarak ya da et yemeklerinin yanında da ikram edebilirsiniz. 

Özellikle sebze sevmeyen çocukların severek yiyecekleri bamya kızartması yapımı da çok zor değil. 

Malzemeler :

Yarım kg iri bamya

Yumurtalı karışım için :

2 yumurta

1 çay kaşığı karabiber

1 tutam tuz

Unlu karışım için :

1 su bardağı mısır unu 

2 yemek kaşığı un 

Kızartmak için sıvıyağ 

Yanında sarımsaklı yoğurt :

1 kase yoğurt

2 diş sarımsak 

1 yemek kaşığı mayonez 

Yapılışı :

Bamya kızartması yapmak için en önemlisi bir parmak uzunluğunda olan bamyanlardan seçmek. Çok küçük yemeklik bamyalar kızartma yapmak için uygun değildir

Bamyaların tepesini şapka şeklinde soyup, kararmaması İçin limonlu suyla yıkıyoruz. Geniş bir tencere de suyu koyup kaynatıyoruz. Bamyaları kaynayan suya atıp iki üç dakika ateşi çok açmayıp dağıtmadan haşlıyoruz. Kepçe ile çıkarıp soğuk suya koyuyoruz. Daha fazla pişme olmaması için soğutuyoruz. Süzgece alıp süzüyoruz. Kağıt havlu üzerine alıp fazla suyunu da alıyoruz.

Tavaya bol sıvıyağ koyup ısıtıyoruz.

Bamyaları tek tek kızartacağız.

Toplu halde yapmayınız birbirine yapışır. Kızartmak için iki ayrı karışım hazırlıyoruz. Yumurtalı karışım için yumurtayı kırıp içine çok az tuz bir tutam pul biber atıp çırpıyoruz. 

Unlu karışım için un ve mısır ununu karıştırıp, bir çimdik tuz katıyoruz. 

Bir bamyayı elimize alıp önce yumurtaya sonra una bulayıp yağda kızartıyoruz. Kızaran bamyaları kağıt havluya çıkarıp yağını çekince servis tabağına alıyoruz.

Sarımsaklı yoğurta bir kaşık  mayonez katıp  servis yapıyoruz. Afiyet olsun




Yorumlar