YEŞİL ERİK TURŞUSU

 Geçen yıl turşu yaparken içine  birkaç tane erik attım. O kadar lezzetliydi ki daha fazla koymadığıma pişman oldum. Kışın canınız çekince yemesi çok hoş olur. 

Turşu yapmak bir saklama yöntemi. Konserve de öyle.. Tatlı meyvelere şeker atıp kaynatarak konserve yapabilirsiniz. Yeşil erik ekşi olduğundan tuz ile uyumlu.. 

Kavanozu ve kapağını işe başlarken sıcak su ile steril ediyoruz. 


1 kg kavanoz aldığı kadar erik

1 dolu yemek kaşığı kalın tuz

1/2 çay bardağı üzüm sirkesi

1 yemek kaşığı nohut

3-4 diş sarımsak 

1 tatlı kaşığı şeker 


Erik turşusu için çürük olmayan erikleri seçin. Sapını, yaprağını temizleyip yıkıyoruz. Süzgece koyun iyice süzülsün. Hatta mutfak havlusu ile kuruluyoruz. Bir kiloluk kavanoza önce nohutları atıyoruz. Mayalanma için gerekli. Erikleri kavanoza doldururken aralara sarımsakları yerleştiriyoruz. Üstüne tuz, şeker, sirkeyi koyup, kavanozun ağzına kadar kaynar su koyuyoruz. 

 İki geri bir ileri çevirip oturtuyoruz. Ters çevirip sarıyoruz. Soğuyana kadar bekletiyoruz. Ertesi gün kilerinize kaldırabilirsiniz. 

Afiyet olsun. 


Yorumlar