SICAK SU İLE SALATALIK TURŞUSU

 Kavanoz turşuları kolay yapımı ve kullanışlı oluşları nedeniyle tercih sebebi. Kornişon denilen küçük salatalıkların dışında salatalara  kullandığımız salatalıkların da küçüklerinden çok güzel turşu oluyor


6 ufak boy salatalık

3-4 diş sarımsak

Yarım çay bardağı sirke

1 yemek kaşığı kalın tuz

1 tatlı kaşığı şeker

2 parça limon  tuzu

.

1 litrelik kavanoza sığacak kadar küçük salatalıkları seçelim. Iki ucunu temizleyip kabuğunu soymadan  yıkayalım. Kavanozun dibine birkaç nohut koyup, salatalıkları yerleştirelim. Sap uçlarını kestiğimiz için üzerine delik açmaya gerek yok. Sıcak su ile fazla yumuşamasın. Aralara sarımsakları yerleştirelim. Tuzunu şekeri ve sirkesini koyup, üzerine çıkana kadar sıcak su ekleyelim. Kapağı iki geri bir ileri hareketle sıkıca kapatalım. Ters çevirip,  sarıp tutması için bir gece bekletelim. Ertesi gün serin yere kaldırıp muhafaza edelim. Afiyet olsun.


Yorumlar