Et yemeklerinin en özeli var tarifimde. Gaziantep in yöresel bir lezzeti. Pek çoğumuzun severek yediği küşleme tarifi..
Küşleme bir kuzuda yalnuzca 2 parça olarak bulunan omurgaya simetrik 2 parmak kalınlığında, 15 20 cm uzunkuğunda, sinirsiz bölümüdür. Kuzu etinin havyarı da denir. Az bulunduğu için pahalıdır.
Çok çabuk pişer. Terbiyede bir süre bekletilirse lezzetine lezzet katar.
6 parça kuzu küşleme
Terbiyesi için:
1 yemek kaşığı isot
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
2 diş sarımsak rendesi
Kekik
Tuz mümkünse pembemsi renkli granül Himalaya tuzu
Zeytinyağı
Uzun boyuttaki eti iki parmak genişliğinde kesiyoruz. Terbiye için pulbiber, karabiber, tozbiber, isot, kekik, tuz ve zeytinyağ ile harmanlayıp vaktiniz varsa bekletip, ızgara távasında 15 dak çevirip, suyunu kaybettirmeden pişiriyoruz. Afiyet olsun.
merhaba hanımefendi, tarifleriniz çok güzel gerçekten... blogunuzu takibe aldım. ama abone de olmak isterim. rica etsem ABONE OL kısmını da açarmısınız blogunuzda... hani şu mail ile kayıt olunan yeri...
YanıtlaSil