KARPUZ SUYU LIMONATA


Yazın meyve suları, sulu gıdalar daha severek ve daha çok tüketiliyor. Karpuz da bu anlamda en çok tercih edilenlerin başında geliyor.

A, b, c vitamini açısından zengin, antioksidandır. Özellikle vücuda zindelik, enerji verir. İdrar yolu enfeksiyonunu önler. Belki bir büyük tabak karpuz yiyemezsiniz ama aynı oranda bir bardak karpuz suyunu severek içebilirsiniz. Üstelik tamamen doğal haliyle şeker kullanmadan.

Tadı az diye yenmeyen karpuzu da meyve suyu yapabilirsiniz. O kadar lezzetli oluyor ki siz de şaşıracaksınız. Küçük bir katı meyve sıkacağı el presi şeklinde olandan aldım. Pratik hemen elinizde dilimleyip sıkabiliyorsunuz.

Malzemeler

  • Yarım karpuz
  • 2 adet limon

Süslemek için :

  • Nane yaprakları
  • Limon dilimi

Hazırlanışı

  1. Yarım karpuzu dilimledim.
  2. Suyunu meyve sıkacağı ile sıktım.
  3. İçine yarım karpuz için 2 limon sıkıp ekledim.
  4. Çekirdekler kaçtı ise tel süzgeç ile süzebilirsiniz.
  5. Katı meyve sıkacağınız yoksa elblenderi ya da rondo da işinizi görür.
  6. İçine limon dilimi nane yaprağı koyarak soğutup servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar