FIRINDA KUZU ETLİ PATLICAN






Patlıcan ile yapılan yemekler kebap tadını andırır. Kızartmaya, közlenmeye daha uygun olan patlıcanın lezzetinden olsa gerek.
Bir de bu lezzete kuzu eti eşlik edince ziyafete dönüşüyor. Bazı dokunuşlar yemeği ön plana çıkartıyor. 
Tamamen fırında piştiği için hafif oluyor.

Malzemeler :
1 kg patlıcan
300 gr kuzu kuşbaşı 
1 soğan 
2 diş sarımsak 
2 domates'
2 sivribiber 
Tuz karabiber 
Sıvıyağ

Yapılışı :
 Patlıcanları alacalı soyup, üç parçaya keselim. Her parçayı da bir ucundan koparmadan da dört parçaya keselim. Bu iri dilimler  ezilmemesini sağlıyor. Acısının çıkması için tuzlu suya koyalım. Bu arada kuzu etini soteleyelim. Soğanı küp küp doğrayıp az yağda öldürelim. Saımsak ve kuzu etini ekleyelim Etler suyunu salıp çekince salçayı. domatesi, sivri biberi doğrayıp ekleyelim. Tuzunu, karabiberini katalım. Bu arada patlıcanları yıkayıp kurulayalım. Tepsiye dizip yağlayalım. 200 derece de biraz kızartalım.
Fırından alıp üzerine et soteyi gezdirelim. Suyu az ise ilave edebilirsiniz. Üzerini folyo ile kapatalım. 200 derece de 15 dak. pişirip, folyoyu açalım. Fırının derecesini düşürüp 180 derecede 15 dak daha fırınlayıp kapatalım. Afiyet olsun.. 

Yorumlar