Salata, et yemekleri yanında garnitür yada hafif bir zeytinyağlı yemek, arasıcak olarak kısacası nereye isterseniz oraya uyar. Hatta balık
yanına da çok yakışıyor.
Diyet yapanlar için de uygun bir öğün.
Miktarı dilerseniz artırabilirsiniz. Bir küçük karnabahar ve aynı miktarda brokoli kullandım. Açıkçası öyle lezzetli ki az geldi.
1 küçük karnabahar
Aynı miktar brokoli
3 adet havuç
1 afet soğan
1 çay kaşığı karabiber
3 diş sarımsak
Tuz
Üzeri için :
Yarım limon suyu
Dereotu
Buharda da haşlayabilirsiniz suda da.
Öncelikle güzelce ayırıp birkaç su yıkıyoruz. Sirkeli suda bekletiyoruz. Ayrı ayrı kaynamış suya atıp çok değil ama diriliği bozulmayacak şekilde karnabahar ve brokoli yi haşlıyoruz.
Süzgece çıkarıyoruz. Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağ koyup.soğanı sarımsağı yemeklik küçük doğrayıp zeytinyağında biraz öldürüyoruz.
Havucu da küçük küçük doğrayıp, soğana ekliyoruz. Havuç kızarır gibi olup rengi koyulaşacak.
Haşlanan brokoli ve karnabaharı ceviz büyüklüğünde bölüp karışık tencereye ekliyoruz. Tuzunu, şekerini, karabiberini, 1çay bardağı suyunu koyup ,bir kez alttan üste doğru karıştırıp kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz. Zaten haşlanmış oşduğu içim çabulk pişiyor. Sap sap kısımları pişip yumuşayınca kapatıyoruz. Tencerede biraz soğuyunca servis tabağına alıp, üzerine limon suyu gezdiriyoruz. Dereotu serpiyoruz
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder