ZEYTİNYAĞLI SEBZE SOTE

 Salata, et yemekleri yanında garnitür yada hafif bir zeytinyağlı yemek, arasıcak olarak kısacası nereye isterseniz oraya uyar. Hatta balık 

yanına da  çok yakışıyor. 

Diyet yapanlar için de uygun bir öğün. 

Miktarı dilerseniz artırabilirsiniz. Bir küçük karnabahar ve aynı miktarda brokoli kullandım. Açıkçası öyle lezzetli ki az geldi.

1 küçük karnabahar 

Aynı miktar brokoli 

3 adet havuç

1 afet soğan 

1 çay kaşığı karabiber

3 diş sarımsak 

Tuz

Üzeri için :

Yarım limon suyu 

Dereotu


Buharda da haşlayabilirsiniz suda da.

Öncelikle güzelce ayırıp birkaç su yıkıyoruz. Sirkeli suda bekletiyoruz. Ayrı ayrı kaynamış suya atıp çok değil ama diriliği bozulmayacak şekilde karnabahar ve brokoli yi haşlıyoruz.

Süzgece çıkarıyoruz. Tencerede 1 çay bardağı zeytinyağ koyup.soğanı sarımsağı  yemeklik küçük doğrayıp zeytinyağında biraz öldürüyoruz. 

Havucu da küçük küçük doğrayıp, soğana ekliyoruz. Havuç kızarır gibi olup rengi koyulaşacak. 

Haşlanan brokoli ve karnabaharı ceviz büyüklüğünde bölüp karışık tencereye ekliyoruz. Tuzunu, şekerini, karabiberini, 1çay bardağı suyunu koyup ,bir kez alttan üste doğru karıştırıp kapağını kapatıp orta ateşte pişiriyoruz. Zaten haşlanmış oşduğu içim çabulk pişiyor. Sap sap kısımları pişip yumuşayınca kapatıyoruz. Tencerede biraz soğuyunca servis tabağına alıp, üzerine limon suyu gezdiriyoruz. Dereotu serpiyoruz 

Afiyet olsun..



Yorumlar