TOP ŞİŞ KÖFTE

 


Hafta sonu yemeğine, misafire ve de sevdiklerinize  hem pratik, görseli güzel, lezzetli herkesin seveceği bir yemek mi aradınız. O zaman en çok sevilen yemek köfte tercihiniz olacak.

 Köfteye biraz kebap havası katalım. Top top köfteleri şişe dizerek sunumda kolaylık ve iştah açıcı bir görsel de elde etmiş olacaksınız.

 Malzemeler :

1 kg kıyma (dana-kuzu döş karışık) 

1 büyük soğan

1 yumurta 

Yarım su bardağı galeta unu 

1 yemek kaşığı köfte baharatı

1 çay kaşığı karabiber 

1 çay kaşığı tuz

Üzerine sürmek için zeytinyağ

Yapılışı. :

Köftemiz için büyükçe bir soğanı rendeleyip suyunu sıkalım. Büyüklüğüne göre bir iki diş sarımsak da rendeleyelim. Kıyma hariç tüm  malzemeleri de koyup  birbirine iyice karıştıralım. Daha sonra kıymayı ekleyip iyice yoğuralım. 

Buzdalabında bir saat kadar bekletelim. Çöp şişleri soğuk suya batırıp çıkaralım. Mutfak havlusu üzerine çıkaralım. Bunun sebebi çöp şiş kıymaya yada ete takıldığı zaman suyunu çeker, kurutur.

Bunu önlemek için çöp şişleri ıslatmak gerek. Bu iyi bir çöp şiş yapmanın püf noktasıdır. Hazırladığımız köftelikden ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlayıp top yapalım. Domates, biberleri de aynı büyüklükte keselim. Çöp şişlere biber, domates, köfte olarak geçirelim. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizelim. Üzerlerini fırça ile yağlayalım. 180 derece fırında kızartalım. Mangal imkanınız mevcut ise bu şekilde mangalda yapabilirsiniz. Hazırlayıp buzdolabı poşetine koyup saklayabilirsiniz de. Yanında patates kızartması, pilav, salata nasıl seviyorsanız servis yapın. Özellikle çocuklar çok sevecek. Afiyet olsun.




Yorumlar