LOKANTA USULÜ MERCIMEK ÇORBASI

 Kırmızı mercimek çorbası evlerde, lokantalarda en sevilen, en çok tercih edilen çorbalarımızdan..

Sağlık açısından bağırsak dostu. 

Lokanta usulünün ayrıcalığı ne derseniz.. Miktarı çoğaltmanın yanı sıra lezzetin de artması için un kavrulması.. Bu tür çorbalar meyaneli diye adlandırılır.

Kırmızı mercimeğin kıvamının olana kadar tencerede pişmesi zaman alır. Düdüklü tencere de ise daha çabuk helmeleşir ve çok lezzetli olur. Kemik suyunu önceden de hazır edebilirsiniz.

Mercimeği bir iki saat suda beklettim.

Daha güzel şişiyor.,


Malzemeler :

1 su bardağı kırmızı mercimek

2 parça çorbalık kemik 

2 çorba kaşığı un

1 adet soğan

2 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı pul biber

1 tatlı kaşığı nane

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı dolusu tereyağ 

Tuz


 Düdüklü tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Soğanı, sarımsağı küçük küçük doğruyoruz. Tereyağında hafif pembeleştiriyoruz. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım. Naneyi, pulbiberi ekleyelim. Salçayı ilave edelim. Yıkayıp süzdüğümüz kırmızı mercimeği de ekleyip, çorbalık kemikleride ekleyelim. Daha önceden kemik suyu yaptıysanız koyabilirsiniz. Düdüklü tencere olduğu için kemikler ile birlikte de koyabilirsiniz. Tuzunu ve  suyunu ekleyip düdüklü tencerenin kapağını kapatıyoruz Buhar çıkışı ile ventili indirdikten sonra 20 dak pişirip kapatıyoruz.Düdüklü tencere pişirme süresi tencerenize göre değişiklik gösterebilir. Pişerken köpürüp delikleri tıkama yapmaması için ateşi çok fazla açmayınız.Buhar sesi durduktan sonra, ventili kaldırıp havasını kaçırınca açıp servis yapıyoruz. Afiyet olsun..



Yorumlar