Rosto köfte et dilimi gibi servis edebileceğiniz övgüler alabileceğiniz bir lezzet. Özellikle misafir sofraları için zamanınız da kısıtlı ise sofranızda görsel şölene dönüşecek.
Yapımı da çok pratik. Daha önceden hazırlayıp dondurucu da saklayabilirsiniz.
Malzemeler :
1 kg köftelik kıyma (dana döş - kuzu
karışık)
1 adet soğan rendesi
1 yumurta
2 diş sarımsak
1 çay bardağı galeta unu
Karabiber, tuz, köfte baharatı
Garnitür olarak:
2 adet patates
2 adet havuç
Zeytinyağı
Yapılışı :
Köftelik kıymamızı hazırlıyoruz. Soğanı rendeleyip suyunu sıkıp kullanın. İki diş sarımsak da ekleyin. Bir yumurta, galeta unu ve baharatları koyup iyice yoğuralım. İkiye bölerseniz daha kolay sararsınız. Streç filimi tezgaha serip, yarım kg kadar köftelik kıymayı rulo şeklinde koyup iki ucundan sıkarak saralım. Sucuk salam gibi olsun. Diğer yarım için de aynı şeyi yapalım. Bu şekilde buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Bu sırada yanına garnitür güzel yakışıyor. İki patatesi elma dilim keselim. İki havucu da parmak boyunda verev kesip birlikte yağlayıp, tuzlayıp hazırlayalım. Köftelik kıymamızın strecini çıkarıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye koyup üzerini zeytinyağ ile yağlayalım. Yanına patates havucu koyalım. 180 derece fırında rulo köfte kızarana kadar pişirelim. Kızarınca çıkaralım. İki parmak kalınlığında dilimleyelim.
Dilimleri bu kez düz şekilde tepsiye dizelim. İçlerinin çiğ kalmaması için tekrar fırınlayalım. Bu sırada domates rendesini tuz, pulbiber,bir diş sarımsak, bir tutam kekik ve zeytinyağ ile tatlandırıp sos kıvamında pişirelim.
Rosto dilimi köftemizi servis tabağına alıp, yanına garnitürleri yerleştirelim. Domates sosundan gezdirip servis yapalım. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder