KUZU ETLI PORSIYON GÜVEÇ

 Sıcacık bir fırın yemeği.. Dolapta kalan tek tük sebzeler de değerlenmiş olur.. 

Toprak güveç kaplarda hazırlanan yemekler tencereye göre daha lezzetli oluyor. Yalnız güveç kabınızın iyi kalite sırlanmış olmasına dikkat edin. Sağlık açısından daha güvenli. 

Porsiyonluk toprak güveç kaplarda yemek hazırlamak, görsel olarak şık bir sunum sağlıyor. Üstelik kişilerin sevdiği sebzelere, acılı, acısız yada az tuzlu gibi teferruatlara da imkan sağlıyor. Gelelim tarife... 

Malzemeler :____

350 gr kuzu kuşbaşı 

5-6 adet mantar

2 adet patlıcan

2 adet kabak

1 adet patates

2 adet domates

4 adet sivribiber

1 adet soğan 

3 diş sarımsak 

1 yemek kaşığı salça

Sıvıyağ - Tereyağ 

Tuz 


Önce kuzu etini tencereye koyup, yağda biraz kavurup kendi suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Etleri tabağa alıyoruz Patlıcanları alacalı soyup tuzluyoruz. Kabak, patatesi  ve mantarı iri parçalar dilimliyoruz. Çok küçük doğramayın ezilir. Sebzeleri soyup hazır ediyoruz. Tencerede biraz diriliğini öldüreceğiz ki miktar olarak fazla sığdıralım. Hem de uzun süre fırında tutunca sünmesin. 

Tencerede kalan yağa, yemeklik doğradığımız soğanı, biberi, sarımsağı koyup bir iki çeviriyoruz. Domatesin birini de küp küp doğrayıp ekliyoruz.

Sonra sebzeleri de  diriliği gidene kadar çevirerek atıyoruz. En son mantarları ekleyip tuzunu biberini karıştırıp kapatıyoruz. Kavrulan sebzeleri güveç kaplarına paylaştırıp, aralara etleri de koyuyoruz. Diğer domatesi  bütün haliyle yuvarlak dilimleyip, güveçlerin üstüne birer dilim sebzeler yanmasın diye kapatıyoruz. Güveçleri tepsiye yerleştiriyoruz. Kırılmaması için tepsiye su koyuyoruz. Güveçlerin içine de çok az iki çorba kaşığı kadar su koyup, üzerini kapatnadan 180 derece fırında 35 - 40 dak.pişiriyoruz.Afiyet olsun..




Yorumlar