HARDAL OTU SALATASI

 Haldal otu ülkemizin Akdeniz iklimi olan yerlerinde yetişen turpgillerden bir bitki. Tohumları, yaprakları aromatik olduğu için yemeklere lezzet vermede baharat olarak kullanılır. Sağlık açısından sindirime, romatizmaya, akciğer iltahabına iyi gelir. Kalp hastalarının doktora danışmadan yememesi gerekir. Kontrollü tüketilmelidir. 

Hardal otunun tam mevsimiyken bu lezzetli salatayı denemenizi öneririm. 

Malzemeler :

1/2 kilo hardal otu

1 adet limon(isteğe bağlı artırıp,azaltabilirsiniz)

1 fincandan 1 parmak eksik zeytinyağı

3-4 diş sarımsak 

Tuz

Yapılışı :

Hardal otunun kök kısmı alınır,sararmış yaprakları varsa ayıklanır. Yaprakları tüylümsüdür. Bol suda yıkanır. 

İrice doğranır, kaynayan tuzlu suyun içine koyulur.

Sap kısımları yumuşayınca kaynar suyun içinden süzgece alınıp, soğuk suya tutulur. Fazla sıyu hafifçe sıkılıp kurulanır. 

Bir kasede zeytinyağ, limon suyu, ezilmiş sarımsak, tuz eklenerek çırpılır. 

Servis tabağına alınan hardal otunun üzerine gezdirilir.

Afiyet olsun...



Yorumlar