PATATES KROKET



4-5 adet orta boy patates (haşlanmış)
1 çay bardağı ezilmiş tuzsuz beyaz peynir
Biraz rende kaşar 
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı nişasta
2 çorba kaşığı unpeyniri
1 çay kaşığı kabartma tozu
Tuz,
Karabiber
Kırmızı biber
Üzeri İçin:
2 adet yumurta
1 kase un
1 kase galeta unu
Kızartmak İçin:
Sıvı yağı
Patates her hali ile sevilir. Çay saati, kahvaltı, ara sıcak yada garnitür ve ana yemek olarak sofrada yerini alır. 
Özellikte çocukların çok sevdiği patates kroket, et, tavuk yemekleri yanında da uyumludur. Fransız mutfağından olan kaşarlı tarife istediğiniz şekilde otlar da katabilirsiniz.
Püf noktaları ile gelelim tarife.. 
Birinci püf noktası ;
Patatesleri kabuğu ile haşlıyoruz. Su çekmemesi için. Kabuğunu alıp, eziyoruz. İkinci püf noktası rondo, el mikseri gibi aletler ile değil elimizle eziyoruz. Çünkü patatesiniz de nişastası açığa çıkar uzar, şekil veremezsiniz. Tüm malzemeyi, haşlanan patatesler ile karıştırıp yoğuruyoruz. Mutlaka dinlendiriyoruz. Bu aşamada sıkma torbasına koyup yağlı kağıt üzerine köfte uzunluğunda sıkabilirsimiz. Sıkma torbası yerine elle yapmak isterseniz, ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp; iki parmak kalınlığında iki ucu küt olacak şekilde silindir şeklin de yuvarlayarak  hazırlayabilirsiniz. 
Tavsiye önerim ; önce hepsini yağlı kağıt üzerine hazırlayın. 
Tavaya yağı koyun fazla kızgın olmasın. Kızgın yağ patlatır. 
Kroketleri önce una, sonra yumurtaya, sonrada galeta ununa batırıp, yağda  çevirerek her yanı eşit renk olacak şekilde kızartıyoru,z. 
Mutfak havlusu üzerine çıkarıp fazla yağını çektiriyoruz. Servis tabağına alıyoruz. 
Afiyet olsun 

Yorumlar