YOĞURTLU ARPA ŞEHRIYE ÇORBASI


Çorba içmek için kışı beklemeye gerek var mı ? 
Bence çorba her zaman içilir .Hem sağlık açısından faydalı hem yaz sıcaklarında mideyi doyururken hafif tutan en iyi besin.
Bu çorbayı dilerseniz sıcak dilerseniz soğuk da içebilirsiniz
YOĞURTLU ARPA ŞEHRIYE ÇORBASI 
1 su bardağı arpa şehriye
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Sütlü terbiye için :
1 su bardağı süt 
2 yemek kaşığı un 
Yoğurtlu terbiye için:
1 su bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı 
Üzeri için :
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı nane 
Yapılışı :
Çorbanın püf noktaları iki terbiyeyi ayrı ayrı koyacağız. Önce sütlü sonra yoğurtlu terbiye.. Tüm meyaneli terbiyeli çorbalarda olduğu gibi tuzu terbiyelerden sonra atacağız. 
Öncelikle tenceremize sıvı yağdan bir kaşık koyup bir su bardağı arpa şehriyeyi dökerek altını fazla açmadan yavaş yavaş kavuruyoruz.
Kavrulan şehriyeye 1,5 litre kadar sıcak su döküyoruz. Şehriyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz. Diğer yanda terbiyeleri hazırlıyoruz Öncelikle un ile sütü iyice çırpıp pürüzsüz hale getiriyoruz. İçinde un topağı kaldı ise tel süzgeçten geçiriyoruz. Çorbamıza ilk önce çorba suyundan alıp ılıştırarak sütlü terbiyeyi yavaş yavaş akıtıyoruz. Kaynayana kadar karıştırıyoruz bir süre un kokusu gidene ve yeterli koyuluğa gelene kadar pişiriyoruz. 
Bu arada yumurta sarısı ile yoğurdu çırpıp onu da alıştırarak çorbamıza ekliyoruz fakat kaynamamasına dikkat ediyoruz. Çok kaynatırsanız da hiç pişirmezseniz de yumurta koku yapar. 5 dakika kadar aşırı kaynatmadan sıcak olacak şekilde karıştırarak pişiriyoruz. Tuzunu atıp iki dakika daha pişirip, tereyağı ile naneyi yakıp üzerine gezdirerek servis yapıyoruz Afiyet olsun. 

Yorumlar