ŞÖBİYET HAZIR BAKLAVA YUFKASI İLE


 ŞÖBİYET (Hazır Baklava Yufkası ile )
Malzemeler :
10 adet baklava yufkası
Arası için :
2,5 su bardağı süt
3 yemek kaşığı irmik 
İri kırılmış ceviz veya
150 gr Antep fıstığı 
1 su bardağı eritilmiş tereyağ
Şerbeti için :
2 su bardağı şeker 
2 su bardağı su
5-6 damla limon suyu 
Yapılışı :
Evvela süt ile irmiği karıştırarak pişirelim .Koyulaşınca  bir kenara alalım soğusun.Sonra  şurubu yapalım.Şeker eridikten sonra 15 dak kaynatıp limonunu koyup bir taşım kaynatıp kapatıyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Yufkaları tek tek serip aralarını tereyağ ile yağlayalım.10 tanesini üst üste koyuyoruz.
12 kareye kesiyoruz.
Üst üste koyup kesemem diyorsanız tek yufka ile yapabilirsiniz..
Bir kaşık sütlü irmikten koyup üzerine fıstık yada ceviz koyup üçgen kapatalım.Tepsiye dizerken sivri ucun üzerine diğer tatlıyı koyalım uçlar açılmasın.Kalan tereyağını üzerlerine gezdirelim.170 derece fırında kızarınca alalım.
Fırından çıkınca bir iki dakika bekletip şerbetini dökelim.
Afiyet olsun..

Yorumlar