Negro kek. (Foto çek)
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
1 + 2 tatlı kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Kekimiz kakaolu bir kek, ama kakaosu iki ayrı to;nda olduğu için biraz yoğun görünüyor. Önce [ yumurtaları kırıp karıştırıyoruz Daha sonra şekeri ilave edip,, çırparak eritiyoruz.
Malzeme sırasıyla önce sütü sonra sıvıyağ karıştırıyoruz. Una kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırıp sıvı karışıma ekliyoruz.
Keklerde genel olarak katı ve sıvı malzeme ayırmak başarılı sonuçlar verir
Elde ettiğimiz kek hamurunu 3 é bölüyoruz. Biri sade kalacak, birine 1 tatlı kaşığı, diğerine 2 tatlı kaşığı kakao ekliyoruz. Sade karışımı biraz fazla ayırın. Yağlanmış kek kalıbına karışımlardan sıra ile kat kat gezdiriyoruz. 170 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyoruz. İlk sıcağı çıkınca dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder