SAC KAVURMA



Malzemeler

1/2 kg kuzu budundan et
1 adet soğan
2 adet sivri biber
2 adet kapya bibet
2 adet domates
Az sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kekik
Yapılışı :
Eti kasaba hazırlatabilirsiniz. Kuzu budundan nohut büyüklüğünde kuşbaşı olacak. Soğanları küp küp çok küçük kesin. Biberlerin çöpünü alıp halka halka ince dilimleyin. Domatesin de kabuğunu soyup çekirdek kısımlarını çıkarın yuvarlak yada yarıya bölüp yuvarlak ince dilimleyin. Malzemenin doğranma özelliği bu şekilde.
Sac da ya da tava da yapabilirsiniz. Çok az yağ ile tavayı yağlayıp ısınınca eti koyuyoruz. Bir süre çeviriyoruz. Üzerine kapak kapatıp ağır ateşte pişiriyoruz. Kendi suyu yetmez ise yandan ip gibi akıtıp hafif su ekleyebilirsiniz. Pişen etin ortasını açıp soğanı koyuyoruz. Bir süre diriliği gidene kadar sacın ortasında soğanı kavurup sonra et ile birleştiriyoruz. Birlikte kavurmaya devam ediyoruz. Tekrar ortasını açıp etleri yana açıp biberleri ekliyoruz. Biberleri de biraz kavurup etlere karıştırıyoruz. Domatesi ekleyip biraz diri kalacak şekilde etler ile bütünleştiriyoruz Tuzunu biberini de ekleyip altını kapatınca kekiğini serpiyoruz.
Afiyet olsun..

Yorumlar