Malzemeler :
4 adet yufka
10 adet baklavalık paket yufka
Sosu için :
1şişe maden sodası
1 çay bardağı süt
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
İçi için :
Kaşar peyniri
Beyaz peynir Vs. Karışık
Yapılışı :
Peynirleri rendeleyip karıştıralım. Dilerseniz farklı içler ile de yapabilirsiniz.
Sosu için de malzemeleri karıştırıp çırpalım.
Tepsiyi tereyağ ile yağlayalım.
Baklavalık yufkanın yarısını tepsiye üst üste yayalım. Normal yufkaya geçelim.
2 tanesini tepsiye göre aralarına sostan gezdirerek döşeyelim.
Peynirli içi yayalım. Tekrar yufkayı
döşeyelim. Üzerine kalan 5 tane baklava yufkasını kapatalım. Tereyağ eritip yağlayalım. Susam çörek otu gezdirelim 200 derece fırında kızarana kadar pişirelim. Biraz dinlendirip dilimleyelim.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder