LIMONLU CHESSCAKE

Malzemeler

Tabanı için :Tabanı için :

  • 2 paket yulaflı burçak büsküvi2 paket yulaflı burçak büsküvi
  • 125 gr tereyağ125 gr tereyağ
  • 1 çay bardağı kavrulmuş ezilmiş fındık (İsteğe bağlı)1 çay bardağı kavrulmuş ezilmiş fındık (İsteğe bağlı)

Orta Kreması için :Orta Kreması için :

  • 400 gr labne400 gr labne
  • 200 gr krema200 gr krema
  • 3 yumurta3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker1 su bardağı şeker
  • 1 paket vanilya1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı un
  • 1 limon kabuğu rendesi1 limon kabuğu rendesi

Üst limonlu sosu için :Üst limonlu sosu için :

  • 2 limon suyu2 limon suyu
  • 2 su bardağı su2 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı nişasta
  • 6 yemek kaşığı şeker6 yemek kaşığı şeker

HazırlanışıHazırlanışı

Kahve yanına yeni tiryakiliğimiz 🍛chessecake ler. Meyveli çikolatalı limonlu derken hepsi ayrı güzel. Bayatlamadığı için misafire İkramlık dolabınızda bulundurabileceğiniz bir seçenek.Kahve yanına yeni tiryakiliğimiz 🍛chessecake ler. Meyveli çikolatalı limonlu derken hepsi ayrı güzel. Bayatlamadığı için misafire İkramlık dolabınızda bulundurabileceğiniz bir seçenek.
Ben limonlusunu yaptım nefis. . Ben borcamda yaptım kelepçe kalıpla yapmak kolaylık sağlar ama borcamda da oluyor. Tabana yağlı kağıt da sermediğim halde sorun yaşamadım ölçüler tam geldi.Ben limonlusunu yaptım nefis. . Ben borcamda yaptım kelepçe kalıpla yapmak kolaylık sağlar ama borcamda da oluyor. Tabana yağlı kağıt da sermediğim halde sorun yaşamadım ölçüler tam geldi.
Büsküvileri rondoda çekip un haline getirin. Tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Tabana eşit şekilde yayıp bastırıp sıkıştırın. Buzluğa koyun. Fırınınızı 160 dereceye ısınması için açın. Bu arada kremayı yapın. El çırpıcısı ile labne ile şekeri iyice karıştırın. Kremayı ekleyin karıştırın. Yumurtaları teker teker kırın. Biri karışınca diğerini kırın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırınca büsküvi tabanın üzerine dökün. Kelepçeli kalıp yada borcam için fark etmez kullandığınız kabın etrafını folyo ile sarın yanmadan eşit pişmesi için. Fırının tabanına da su dolu bir borcam oturtun ki çatlamasın. Orta bölüme yerleştirip kapağı kapatın. 50 dak. kapağı hiç açmadan pişirin. Fırını kapayın 15 dak açmayın. Sonra kapağını açın iyice ılıyıncaya kadar almadan bekletin. Bu arada üst sosu için tüm malzemeleri koyup pişirin. Kek ve sos tam olarak soğuyunca sosu üzerine yayın. Üzerini kapatıp buzdolabında bir gece mutlaka soğutun. Ertesi gün süsleyip servis yapın.Büsküvileri rondoda çekip un haline getirin. Tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Tabana eşit şekilde yayıp bastırıp sıkıştırın. Buzluğa koyun. Fırınınızı 160 dereceye ısınması için açın. Bu arada kremayı yapın. El çırpıcısı ile labne ile şekeri iyice karıştırın. Kremayı ekleyin karıştırın. Yumurtaları teker teker kırın. Biri karışınca diğerini kırın. Diğer malzemeleri de ekleyip karıştırınca büsküvi tabanın üzerine dökün. Kelepçeli kalıp yada borcam için fark etmez kullandığınız kabın etrafını folyo ile sarın yanmadan eşit pişmesi için. Fırının tabanına da su dolu bir borcam oturtun ki çatlamasın. Orta bölüme yerleştirip kapağı kapatın. 50 dak. kapağı hiç açmadan pişirin. Fırını kapayın 15 dak açmayın. Sonra kapağını açın iyice ılıyıncaya kadar almadan bekletin. Bu arada üst sosu için tüm malzemeleri koyup pişirin. Kek ve sos tam olarak soğuyunca sosu üzerine yayın. Üzerini kapatıp buzdolabında bir gece mutlaka soğutun. Ertesi gün süsleyip servis yapın.
Afiyet olsun.Afiyet olsun.

Yorumlar