KABAK KARNIYARIK

Kabak sevmeyenlere bile sevdirecek olan güzel bir tarif.
İşte tarifi :
Malzemeler
1 kg sakız kabak
İçi için :
250 gram kıyma
1 adet soğan
2 adet domates
Yarım kaşık biber salçası
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ

Beşamel sos için:

1 kaşık tereyağ
1 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Karabiber
Üzeri için :
Kaşar peynir rendesi 
Hazırlanışı
Kabakların kabuğunu soyup üzerinde biraz oyup bir  cep açıyoruz.
Fırın tepsisine diziyoruz. Yağlayıp, tuz serpip, üzerini kapatıp fırına veriyoruz. 
Bu arada içi yapıyoruz. Soğanı kuşbaşı doğrayıp yağda pembeleştiriyoruz.
Kıymayı ilave edip kavuruyoruz.
Domatesi küp küp doğrayıp kıymaya ilave ediyoruz.
Suyunu salıp biraz pişince salçayı tuzu biberi koyup karıştırıyoruz.

Beşamel sos için tereyağını eritip unu kavuruyor yavaş yavaş sütü ilave edip karıştırıyoruz.
Krem kıvamında olacak. Ununuza bağlı süt az gelirse ilave edin. Karabiberini de katıyoruz.
Kabakların altından da bir parça alabilirsiniz.Düz durması için. 
Ortasına kıymalı içten koyuyoruz, üzerine beşamel sostan yayıp kasar rendesi koyuyoruz. Su çok az koyuyoruz. 
180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz .Afiyet olsun

Yorumlar