GELELİ KEBABI

Anne memleketim Malatya ya sevgilerimle..
3 adet bostan patlıcanı
1/2 kg kuzu kuşbaşı
1 adet soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzeri için:
4 adet Çeri domates
5 adet sivribiber
Arpacık soğan yada 1adet soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Bostan patlıcanlarını, közmatikte ya da köz
ateşinde közleyip kabuklarını soyalım ve bıçak ile parçalara ayıralım. Püre yapmayın.
Tavaya yağı koyup eti suyunu çekip hafif kavuralım.Üzerine kuşbaşı doğranmış soğanı koyalım pembeleşene dek çevirelim. Kuşbaşı doğranmış domatesi ve bir kaşık salçayı ekleyelim. Et sote kıvam alınca biraz su koyup pişirelim. Tuzunu biberini ekleyelim. Köz patlıcanın üzerine et soteyi gezdirelim. Çeri domates, Arpacık soğan, sivribiber ile süsleyip 2 yemek kaşığı tereyağını kızdırıp üzerine gezdirelim. 180 derece fırında yarım saat kadar fırınlayalım. Afiyet olsun.

Yorumlar