FIRIN MAKARNA


1 paket fırın makarna
2 su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Beşamel sos için :
2 yemek kaşığı un
2 su bardağı süt
4 yemek kaşığı tereyağ

Makarnayı bol suda haşlıyoruz.
Tuzunu atıyoruz. O haşlanırken beşamel sosunu yapıyoruz
Ayrı bir tencereye tereyağını koyup eritiyoruz. Unu ekleyip kokusu çıkacak, beyaz kalacak şekilde kavuruyoruz. Soğuk sütü yavaş yavaş ekleyip karıştırarak koyultuyoruz. Bir iki fokurdadıp kapatıyoruz. Ara ara karıştırın ki kaymak tutmasın.
Haşlanan makarnaları süzüp yada kepçesi ile çıkarıp borcam tepsiye alıyoruz.
Beşamel sosun tamamını makarnanın üzerine döküp, 1su bardağı da kaşar peyniri rendesi ile iyice karıştırıyoruz. Tepside düzeltip, eşit şekilde yayıyoruz.
Üzerine kalan 1 su bardağı kaşar peynirini gezdiriyoruz. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Çıkınca biraz dinlendirip, dilimleyerek servis yapıyoruz. Püf noktası beşamel soslu kaşar peynirini tüm makarnaya karıştırın. Kimi tariflerde ortasına yada üzerine der o zaman makarnayı tutmuyor. Kesince hoş olmuyor.
Afiyet olsun..

Yorumlar