CEVİZLİ BAKLAVA

30 adet baklava yufkası
2 su bardağı ceviz içi
1 su bardağı tereyağ sıvı yağ karışımı
Şerbeti için :

3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1 dilim limon kabuğuyla birlikte
Hazırlanışı
Uzun borcama 30 tane yufkadan yaptım.
Şerbeti için su ,şekeri ateşe koyun arada karıştırarak eritin. Şeker eriyip kaynamaya başlayınca limon dilimini koyun altını orta hareketli ateş yapın 15 -20 dak kıvam alana kadar kaynasın. Soğuması için bir kenara alın ılıyınca buzdolabına koyun.
Yağı eritip karıştırın.
Baklava yufkalarını tek tek dizip aralarını yağlayın. Her iki katta bir ceviz gezdirin. Son katı serince elimizle bastırın. Istediğiniz şekilde dilimleyin.
Kalan yağı üzerine gezdirin her yerini yağlayın. 170 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişirin. Çıkarınca bir iki dakika sonra soğuk şerbeti gezdirin.. Şerbeti kısa sürede çekiyor. Afiyet olsun.


Yorumlar