ZEYTİNYAĞLI PIRASA SARMASI


Kışın bol bol yemeği, böreği yapıldı. Sıcak  günler 45
soğuk soğuk limonlu, pırasa sevmeyenlere bile pırasa sevdiren bir tarif..
Bir de böyle deneyin..
PIRASA SARMASI
Malzemeler :
1 kg pırasa
2 adet havuç
1 adet limon
İçi için:
1,5 su bardağı pirinç
2 adet soğan
Dolmalık fıstık
Üzüm
Tuz karabiber
Baharat
Maydanoz
Zeytinyağ
Yapılışı :
Pırasaların en kalınlarını seçiyoruz.Beyaz kısımlarını kullanacağız ama yeşil yapraklarını atmayın başka şeye kullanın. Eşit şekilde haşlanması için ortasından yarıya kadar kesiyoruz. Bütün şekilde limonlu tuzlu suda haşlıyoruz.Ama cok tutmayın 3-4 dak kadar .sıcak sudan çıkarıp hemen soğuk suya koyun yoksa pişmeye devam eder yumuşar .İç pilavı yapıyoruz .
Soğanı fıstığı kavurup pirinci ekliyoruz .Pirinç tane tane olunca üzümü baharatları ekleyip bir bardak su koyup pişiriyoruz .
Pırasayı kat kat ayırıyoruz .(Soğan gibi ince zarı var onu alıyoruz)
İç pilavdan bir kaşık koyup üçgen şekilde sarıyoruz.Fazlalikları kesebilirsiniz.Havucu verev dilimleyip zeytinyağında kızartıp aynı tencereye üzerine sarmaları yerleştiriyoruz . Yarım limon suyu sıkıp tuz atıp tabak yada dolma taşı kapatıp üzerine çıkacak kadar su ekleyip pişiriyoruz .Kendi tenceresinde soğutup servis tabağına alın.Afiyet olsun..   

Yorumlar