Kışın bol bol yemeği, böreği yapıldı. Sıcak günler 45
soğuk soğuk limonlu, pırasa sevmeyenlere bile pırasa sevdiren bir tarif..
Bir de böyle deneyin..
PIRASA SARMASI
Malzemeler :
1 kg pırasa
2 adet havuç
1 adet limon
İçi için:
1,5 su bardağı pirinç
2 adet soğan
Dolmalık fıstık
Üzüm
Tuz karabiber
Baharat
Maydanoz
Zeytinyağ
Yapılışı :
Pırasaların en kalınlarını seçiyoruz.Beyaz kısımlarını kullanacağız ama yeşil yapraklarını atmayın başka şeye kullanın. Eşit şekilde haşlanması için ortasından yarıya kadar kesiyoruz. Bütün şekilde limonlu tuzlu suda haşlıyoruz.Ama cok tutmayın 3-4 dak kadar .sıcak sudan çıkarıp hemen soğuk suya koyun yoksa pişmeye devam eder yumuşar .İç pilavı yapıyoruz .
Soğanı fıstığı kavurup pirinci ekliyoruz .Pirinç tane tane olunca üzümü baharatları ekleyip bir bardak su koyup pişiriyoruz .
Pırasayı kat kat ayırıyoruz .(Soğan gibi ince zarı var onu alıyoruz)
İç pilavdan bir kaşık koyup üçgen şekilde sarıyoruz.Fazlalikları kesebilirsiniz.Havucu verev dilimleyip zeytinyağında kızartıp aynı tencereye üzerine sarmaları yerleştiriyoruz . Yarım limon suyu sıkıp tuz atıp tabak yada dolma taşı kapatıp üzerine çıkacak kadar su ekleyip pişiriyoruz .Kendi tenceresinde soğutup servis tabağına alın.Afiyet olsun..
soğuk soğuk limonlu, pırasa sevmeyenlere bile pırasa sevdiren bir tarif..
Bir de böyle deneyin..
PIRASA SARMASI
Malzemeler :
1 kg pırasa
2 adet havuç
1 adet limon
İçi için:
1,5 su bardağı pirinç
2 adet soğan
Dolmalık fıstık
Üzüm
Tuz karabiber
Baharat
Maydanoz
Zeytinyağ
Yapılışı :
Pırasaların en kalınlarını seçiyoruz.Beyaz kısımlarını kullanacağız ama yeşil yapraklarını atmayın başka şeye kullanın. Eşit şekilde haşlanması için ortasından yarıya kadar kesiyoruz. Bütün şekilde limonlu tuzlu suda haşlıyoruz.Ama cok tutmayın 3-4 dak kadar .sıcak sudan çıkarıp hemen soğuk suya koyun yoksa pişmeye devam eder yumuşar .İç pilavı yapıyoruz .
Soğanı fıstığı kavurup pirinci ekliyoruz .Pirinç tane tane olunca üzümü baharatları ekleyip bir bardak su koyup pişiriyoruz .
Pırasayı kat kat ayırıyoruz .(Soğan gibi ince zarı var onu alıyoruz)
İç pilavdan bir kaşık koyup üçgen şekilde sarıyoruz.Fazlalikları kesebilirsiniz.Havucu verev dilimleyip zeytinyağında kızartıp aynı tencereye üzerine sarmaları yerleştiriyoruz . Yarım limon suyu sıkıp tuz atıp tabak yada dolma taşı kapatıp üzerine çıkacak kadar su ekleyip pişiriyoruz .Kendi tenceresinde soğutup servis tabağına alın.Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder