SOSLU TAVUK BAGET


Malzemeler :
1 kg tavuk baget
3 yemek kaşığı yoğurt
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz biber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı köri sos
1 çay kaşığı kekik
Tuz
Yapılışı :
Bagetleri temizleyip yıkayalım. Iyice kurulayalım. Sos malzemelerini karıştırıp homojen bir karışım yapalım
Bagetleri bu sosa iyice bulayalım. Vaktiniz varsa birkaç saat bekletin.
Yoksa en azından yarım saat vakit ayırın. Bagetlerimizi fırın pişirme torbasında yapacağız. Kurumadan kendi sosu ile lezzeti ile pişerek kızaracak. Dışı kızarmış içi yumuşacık oluyor.
Fırın torbasına bir kaşık un koyup ağzını kapalı tutup sallayın. Unu tekrar dökün. Poşeti unlamak yapışmasını önlüyor.
Fırın torbasına Bagetleri dizip, ağzını sıkıca kapatalım birkaç yerinden delelim. Tepsiye oturtup 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Yorumlar