YUFKA MANTISI

Malzemeler :
3 adet yufka
300 gr kıyma
1 adet soğan
1 tutam maydanoz
Tuz karabiber
Sıvıyağ
Sos için :
1 kase domates sosu
Üzeri için :
Sarımsaklı yoğurt
Tereyağ pul biber
Yapılışı :
Sevilen yemeklerimizdendir mantı.. Hamur açmadan fırında ikramlık bu lezzetli tarife bayılacaksınız.
Soğanı rendeleyip, maydanozu ince ince kıyıp, tuz karabiber ekleyip kıyma ile yoğuruyoruz.
Yufkayı ortadan bölüyoruz. Yarım yufkanın kenarlarını iki parmak içe katlıyoruz düz. olması için. Uzun kenarına kıymalı içi serçe parmak kalınlığında düz bir sıra aralıksız koyuyoruz. Sıkı bir rulo yapıyoruz iki santimlik dilimlere bölüyoruz. Tüm yarım yufkalar için aynı şeyi yapıyoruz. Tepsiye kıymalı yeri üste gelecek şekilde dikine diziyoruz. Üzerlerini hafifçe yağlıyoruz.
200 derece fırında kızarana kadar tutuyoruz. Bu arada domatesli sosu için domates püresini yoksa salçayı az yağ ekleyip içinde bir su b ardağı sulu olacak şekilde pişiriyoruz. Biraz soğusun.
Fırında kızaran mantıları çıkarıyoruz. Sıcağı biraz geçince domates sosunu döküp tekrar 10 dakika fırına koyuyoruz.
Çıkınca  biraz sıcağı geçince üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz. Tereyağı ile kırmızı biber yakıp gezdiriyoruz. Dileyen yanında servis  yapabilir Afiyet olsun.

Yorumlar