KIYMALI PATLICAN KULE



Malzemeler :
3 adet bostan patlıcanı
İçi için :
2 adet soğan
250 gr kıyma
3 adet sivri biber
2 yemek kaşığı domates püresi
1 yemek kaşığı salça
Tuz karabiber
Üzeri için :
3 adet büyük domates
5-6  çarliston biber
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı :
Patlıcan yemeklerinin güzelliği, patlıcanın cinsi de iyi olunca tadından yenmez. Bir de mutlaka acısını çıkarmak için tuzlama yada tuzlu suda bekletme işlemleri mutlaka yapılmalı. Patlıcana kızartma çok yakışıyor. Çiğ kullanımdan daha baskın bir lezzet ortaya çıkıyor. Kızartıldığı zaman kağıt havlu üzerinde bekletip fazla yağının çekmesi sağlanmalı. Yemeğimizin de lezzetli olması için bu püf noktalarına mutlaka uyunuz.
Patlıcanları alacalı soyup bir parmak kalınlığında yuvarlak dilimliyoruz  Acısı çıkması için tuzlayıp bekletiyoruz. Üzerinde kahverengi damlalar oluşacak. Bu patlıcanın acı suyu..Acı suyu çıkınca yıkayıp kurutuyoruz. Bu işlemi kızartırken yaparsanız patlıcanlar kararmaz.Yani kızartma tavanızın aldığı kadarı kızartıp yıkayın, tekrar yıkayıp kızartın. Kızaran dilimleri havlu kağıda çıkarıp fazla yağını çektiriyoruz. Bu sırada içini hazırlıyoruz. Soğanları yemeklik doğrayıp biraz sıvıyağda pembelestiriyoruz. Üzerine kıymayı, sivribiberi koyuyoruz. Kıyma kavrulunca, salçayı ve domates püresini ekliyoruz. Tuzunu biberini atıyoruz. Çok katı olmasın ki patlıcan üzerine yayabilelim. Fırın kabına  patlıcanların yarısını diziyoruz. Üzerine kıymalı içten gezdiriyoruz. Birer patlıcan dilimi ile kapatıyoruz. Üzerine domatesi halka dilim kesip, birer dilimde domates koyuyoruz.
Çarliston biberleri ikiye kesip domateslerin üzerine koyuyoruz.. Domatesleri biraz tuzluyoruz. Üzerini folyo ile kapatıp 180 derece fırında yarım saat kadar pişiriyoruz.
Folyoyu açıp 15 dak daha tutuyoruz. Afiyet olsun

Yorumlar