KABAK SARMA DOLMA




Malzemeler :
1 kg kabak
300 gr kıyma
2 ortaboy soğam
1 kahve fincanı pirinç
Salça
Tuz
Karabiber
Sıvı yağ
Yapılışı
Kabağı her zaman içini oyar, kıyma ile hazırladığımız içten koyup dolma yaparız Bu kez değişik yapıyoruz.
Sebze sevmeyen çocuklar özellikle bayılacaklar.
Yayvan tencere kullanın tek sıra dizilecek. Tencerede önce bir kaşık salça ile yağı biraz cızlatıp, az su ile sos kıvamı yapın. Üzerine sarmaları dizeceğiz.
Sakız kabağı temizleyip yıkayıp uzunlamasına sebze soyacağı ile dilim dilim kesiyoruz. Kıymaya soğan, pirinç, ince doğranmış dereotu, tuz biber, katıp dolma içi hazırlıyoruz. Soğanı rende yapabilirsiniz. Dereotu kabağa çok yakışıyor. Sevmiyorsanız maydanoz koyabilirsiniz. Kabak diliminin ucuna bir parça kıymalı içten koyup kabak dilimlerini rulo sarıyoruz Tencereye dikine diziyoruz.Kabak çabuk pişer. Bir parça su koyup pişiriyoruz. Yanında yoğurt ile servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar