MUZLU PUDİNGLİ TART KEK


Çay saatine, aniden gelen misafire kolay çabuk yapılan bir tart kek..  Malzemeler :
Tart kek için :
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
2 çay bardağı süt
2 çay  bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı un
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Muzlu puding için :
3 su bardağı süt
1 Paker Muzlu puding
Arası ve üstü için
2 adet muz
Yapılışı :
Tart kekleri tart kalıbında yaparsanız kalıbın kenarları yüksek ortası çukur olduğundan muhallebi, puding dökünce hem daha güzel. duruyor hem de pasta havasını veriyor. Tabi yoksa yuvarlak borcam da olur. Yüksek bir kek olmadığı için 26 cm geçmesin.
Yapımı kolay ve çabuk olduğundan farklı şekillerde de yapabilirsiniz. Muzlu puding kullanıp muz kullanmayı tercih ettim.
Tüm malzemeleriniz oda sıcaklığında olursa çok daha iyi oluyor.
Öncelikle keki yapıyoruz. Yumurta ile şekeri çırpıyoruz. Şeker eriyince sütü, yağı  ekleyip karıştırıyoruz. Una kabartma tozunu ve vanilyayı karıştırıp. Öyle ekliyoruz. Bazı yumurtanın büyüklüğünden değişebilir. Unu yavaş ekleyin. Homojen bir karışım elde ediyoruz. Kalıbımızı peçete ile yağlayıp kek karışımını döküp 170  derece fırına veriyoruz. İlk 20 dakika fırının kapağını açmıyoruz. 25 dak. da pişiyor. Üzeri tam kızarınca tart keki çevirip servis tabağına alıyoruz.
Kek soğurken üzeri için pudingi yapıyoruz.
Üç su bardağı soğuk süte muzlu pudingi döküp karıştırıp pişiriyor.. Soğumaya bırakıyoruz. Ara ara karıştırın üzeri kabuk bağlamasın. Tart kekin orta çukur yerine biraz puding yayıyoruz. Bir muzu dilim dilim kesip üzerini kaplıyoruz. Muzların üzerine pudingin tamamını döküyoruz. Muz çabuk karardığı için servis yapacağımız zaman muz dilimleri ile süslüyoruz. Afiyet olsun.
.


Yorumlar