FIRINDA HAMSI KIZARTMA


1,5 kg hamsi
2 su bardağı mısırunu
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz
2 adet kuru soğan
Bol vitaminli bir balık olan hamsiyi, kılçıksız fırında kızartma şeklinde seviyoruz. Orta kıldığını çıkarıp, yıkayıp, süzüyorum. Sonra yüzyüze birleştiriyorum. Mısırununa biraz tuz serpip iki tarafını unluyorum. Fırın tepsisine  pişirme kağıdı serip, üzerine diziyorum.Kuru soğanı dilimleyip bir sıra diziyorum. Ince bir tabaka sıvıyağı ip gibi birkaç yerine  gezdirip 220 derece ısınmış fırında kızarana kadar pişiriyorum.Fırında olduğu için daha sağlıklı ve etraf temiz oluyor. Ben illa tavada pişiririm derseniz, küçük bir bilgi 👉Ocağın kahve gözüne bir cezve su içine de vanilya koyun ağır ağır kaynasın. Evde balık kokusu olmaz.Balıktan sonra mutlaka tahin helvası yiyin. Balıkla vücudunuza  giren ağır metalleri yok eder. En az haftada iki kere sofranızdan balığı eksik etmeyin.
Afiyet olsun..

Yorumlar