YUFKADAN KIYMALI PİDECİK


Hamur açmadan, yufkadan kolay pidecik yapalım. Yemesi olduğu kadar, yapumı da çok zevkli
Malzemeler :
2 adet yufka
İçi için:
250 gram  kıyma
2 adet soğan
Yarım kaşık biber salçası
Yarım kaşık domates salçasi
Tuz
Karabiber, pul biber
Maydanoz
Sıvı yağ
Arası için:
1 yumurta
1 su bardağı yoğurt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Üzerine:
1 adet domates
5-6 sivri biber
Hazırlanışı
İlk önce kıymalı içi hazırlayalım. Soğanı küp küp doğrayıp sıvı yağda tavada biraz öldürelim kıymayı ilave edip kavuralım. Tuzunu, biberini, maydanozunu ilave edip soğumaya bırakalım.

Yufkanın arasına sürmek için yumurtayı yoğurdu yağı birlikte çırpıp bütünleştirelim.
Sıra geldi kolay pidecik yapımına ;
Bir yufkayı bütün seriyoruz. Yarısına kadar yoğurtlu karışımı fırça ile sürüp diğer yarısını üzerine katlıyoruz. 4 parça üçgen kesiyoruz. Parçalara iç koymadan fırça ile tekrar yoğurtlu karışımdan sürüyoruz. Üçgenlerin geniş tarafına kıymalı içten üç parmak genişliğinde yayıyoruz. Uçlarını hiç katlamadan sarıyoruz. Uçlarını sivrilterek pide şekli verip tepsiye diziyoruz. Pideciklerin ortasını kıymalı iç görünecek şekilde kesiyoruz. Dikkatli yapın altı kesilmesin. Ortası açılan pidenin üzerine domates dilimi ve sivri biber koyup kenarlarına yoğurtlu karışımdan sürüp 180 derece ısınmış fırına veriyoruz. Kızarana kadar pişiriyoruz. İç olarak kasar peynir yada patatesli iç de kullanabilirsiniz. Afiyet olsun.



Yorumlar