PEYNIRLI DEREOTLU TART




Malzemeler :
125 gr tereyağ veya margarin
1 çay bardağı yoğurt
1,5 su bardağı un
1,5 su bardağı siyez unu
Yarım paket kabartma tozu
Tuz
Peynirli karışım için:
300 gr beyaz peynir
1 çay bardağı dolusu kaşar peynir
3 yumurta (birinin sarısı ayrılıp üzerindeki hamura sürülecek)
Yarım demet dereotu
Tart çay saati, kahvaltı hatta yemeklerde kurtarıcıdır. Her türlü sebze ile peynir yada et türleri ile yapabilirsiniz. İstediğiniz içi kullanın..
Tart hamurunda katı yağ buzdolabindan çıkmış olmalı. Yoğururken unu yediecegiz ama nazikçe hamurumuzda yağ plakları kalacak. Una kabartma tozunu tuzu karıştırıp ortasına katıyağ ve yoğurdu koyup yoğuruyoruz. Üzerini streç filimle kapatıp buzdolabına koyup en az yarım saat dinlendiriyoruz. Daha fazla da olabilir. Akşamdan da yapabilirsiniz. Hamur dinlenirken 3 yumurtanın birinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz kırıp çırpıyoruz. Ezilmiş peynir ince kıyılmış dereotu ve rende kaşar ile karıştırıyoruz. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bir parçayı ayırıyoruz. Büyük parçayı yağlı kağıt arasında yada unlamadan tezgah üzerinde tart kalıbımiz yada tepsimize göre merdane ile açip çok az yağladığımız kalıba hamuru yayıyoruz. Kenarlarını iki cm kadar yükseltiyoruz. Peynir karışımını üzerine yayıyoruz. Diğer küçük hamurdan ufak parçalar koparıp elimizde oklava ile hamur açıyormuş gibi yapıp fitiller yapıyoruz. Peynirli karışımın üzerine kafesler yapıyoruz. Ayırdığımız yumurta sarısına bir iki çay kaşığı yoğurt katıp (yumurta sarısı kurumasın diye) hamur fitillerin üzerine sürüyoruz. 175 derece fırında 40 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun. 

Yorumlar