TERBIYELI TEL ŞEHRIYE ÇORBASI


1 çay bardağı tel şehriye
1 yemek kaşığı sıvıyağ
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta sarısı
5-6 su bardağı su
Üzeri için
1 yemek kaşığı tereyağ
2 tatlı kaşığı nane
Yapılışı :
Şehriye çorbası deyip geçmeyin Böyle güzel bir lezzet ve görünüm verince misafir sonrasında bile yer verebilirsiniz. Ben tel şehriye tercih ettim yoğumluk bakımından..
Çift terbiyeleme çok yakışıyor.
Sıvıyağ ile şehriyeyi kahve rengi olana kadar kavuralım. Üzerine sıcak suyunu ekleyelim. Şehriyeler şişince bir kasede süt ile unu açalım. Çorbanın suyundan ılıtarak kaynayan çorbaya ekleyelim. 5 dak pişince yumurta sarısı ile yoğurdu da çırpıp aynı şekilde ılıtarak çorbaya ekleyelim. Altını kısarak 5 dak kaynatmadan pişirelim. Kaynarsa yumurta sarısının yapısı bozulur. Bu yüzden tekrar ısıtırsanız da kaynatmayın. Tuzunu terbiyelerfen sonra en koyun. Kesilmesin
Üzerine nane tereyağ yakıp gezdirin. Tekrar ısıtacağınız zaman kaynatmadan ısıtın.
Afiyet olsun..

Yorumlar