SOSLU KAŞARLI TAVUK


1 kg kemiksiz tavuk incik
Kızartmak için sıvıyağ
Sos için :
1 yemek kaşığı Domates biber salçası karışımı
2 yenek kaşığı domates sosu
2 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
1 çay kaşığı şeker
Üzeri için kaşar peyniri dilimleri
Tavuk yemekleri  hem kurtarıcı yemeklerdir. Hem de zevkle yenir Tavuk eti hafif olduğu için tercih edilir Tarifimiz soslu yapılan bir tavuk kızarması. Yanında salata i, pilav, patates kızartması ile nefis bir menü.. .
Isterseniz kızartma aşamasını fırında yağlayarak da yapabilirsiniz. Ama tavada yapmanızı öneririm.
Fırında biraz kuruyabilir ve sertleşebilir. Sosuna sevdiğiniz baharatları da ekleyebilirsiniz  Mantarda ekleyebilirsiniz. Mantarı ilk önce kavurup daha sonra salçaları ilave edin.
Daha hafif kızartma olmasın derseniz haşlayıp üzerine sos yapıp öyle fırına verin.
Gelelim tarifine..
Kemiksiz tavuk incileri dilim olarak yaptırın
Tavaya biraz sıvı yağ koyun. Isınan yağa tavuk dilimlerini koyun.Üzerine tuz serpin. Tavuğa tuzu pişerken koyun ki çeksin. Biraz suyunu salıyor. Orta ateşte o suyunu çekene kadar pişirin. Kalan  yağında tavada kızarıklık oluşacak şekilde önlü arkalı kızartın.Kızaranları  fırın kabına alın.Sos için : Tavada kalan fazla yağı döküp 2 yemek kaşığı kadar bırakın. Tavuğun kızaran lezzeti sosa da geçsin  Domates biber salçası karışımı, doğranmış  2 diş sarımsak, tuz, karabiber, toz kırmızı biber, domates sosu, 1 çay kaşığı şeker ekleyin. Biraz pişirin. Kızarmış Tavuk dilimleri üzerine bir iki kaşık koyup üzerine yayın. . Birer dilim de kaşar peyniri  yada rendesi ľ 180 derece fırında peynir eriyene kadar pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun..

Yorumlar