ELMALI TURTA


2 büyük elma
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ceviz içi
Hamuru için :
1 yumurta
2 yemek kaşığı şeker
150 ge tereyağ
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Üzeri için pudra şekeri
Kahve,ve çayınızı elmalı turta ile keyifli hale getirin. Elmalı tariflerin tam zamanı..
Elmaların rengi fark etmez. Önce elmaları hazırlayalım. Elmaların kabuğunu soyup rendeleyelim. Şekeri koyup pişirelim. Pişen elmalara tarçın ve ceviz içi koyup karıştıralım. Soğumaya bırakalım. Kullanacağımız tereyağ kesinlikle soğuk olmalı, eriterek kullanılmaz. Sıvıyağ da kullanılmaz. Hamuru için tereyağ, yumurta, şekeri ovarak  krem haline getirelim. Unu yavaş yavaş koyup, kabartma tozunu katalım. Tahmini 3 su bardağı kadar alıyor ama yağınızdan ve yumurta büyüklüğünden farklılık gösterebilir. En doğrusu yavaş yavaş ekleyin. Kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuralım. Hamuru onbeş dakika dinlendirelim. Küçük bir portakal büyüklüğünde bir parça ayıralım. Bunu üzerine kafes görüntüsü yapmak için kullanacağız. Diğerini yuvarlak borcam genişliğinde açalım. Açarken un serpmeyin. Hamurun kıvamı değişir. Tepsiyi yağlamaya gerek hamur yağ ile yorulduğu için yapışmıyor. Borcamın   içine serip, yerleştirelim. Hamurun  kenarlarını elle bastırarak bir cm. kadar. yükseltelim. Soğuyan elmayı yayalım. Diğer hamuru da açıp, bir parmak genişliğinde şeritler keselim.Tırtıklı kesici ile keserseniz şekilli oluyor. Aralıklı serip enine boyuna döşeyerek kafes görüntüsü verelim. Uçlarını tepside ki hamura tutturalım. 180 derece fırında hamuru kızarana kadar pişirelim. Soğuyunca üçgen  dilimlere kesip, üzerine pudra şekeri serpip  servis yapalım. Afiyet olsun.

Yorumlar