AVAKADO SALATASI


Kışın hasta olmamak için sağlıklı yiyecek ve içecekleri daha çok tüketiyoruz. 
1 adet avakado meyvesi
1 tatlı kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
1 diş sarımsak

İsteğe bağlı ceviz ve ya yoğurt
Hayatımıza giren tropical meyveler de sağlıklı yiyecekler sınıfından. Akdeniz iklimine sahip yerlerde ve don olmayan Karadeniz in Rize bölgesinde de yetişilmeye başlandı.
Avokado aldığınızda çok sert ise olmamıştır. Üç dört gün olmasını bekleyin.
Magnezyum, potasyum, çinko, folik asit, K vitamini bol miktarda bulunur. Antioksidandır.
Halk arasında tereyağ meyvası da denir. Çünkü İçeriğinde yağ oranı çok yüksektir.
Kolesterole, hamilelik  bulantısına, damar sertliğine iyi gelir,. Kanserden korur. Göz ve cilt sağlığına faydalıdır. İştahı keser, lifli olduğu için tok tutar zayıflamaya yardımcıdır
Makarna, pilavlara salatalara konulduğu gibi kendi başına salata olarak da yenir. Sarımsaklı yoğurt ile karıştırılır. Ceviz eklenebilir. Kırmızı soğanı piyazlık doğrayıp zeytinyağında kavurarak da ekleyebilirsiniz. Kahvaltıda kızarmış ekmeğe sürebilirsiniz. Yumurtaya karıştırabilirsiniz.
Sizin damak zevkinize  göre ilaveler yapabilirsiniz Avakado meyvesi ortadan ikiye uzunlamasına kesilir. İki parça etrafında döndürülür, açılır. Ortasında ki iri çekirdek alınır. Yemek kaşığı ile çıkarılır. Çatalla ezilir. Ben sarımsak rendesi, bir tatlı kaşığı limon suyu, biraz zeytinyağı ekledim. Bir tutam dereotu ortasına koydum.
Benim meyve türü ile aram pek iyi değil. Doğru söylemek gerekirse bana bir lezzet ihtiva etmedi.
Sağlıklı şeyler niye çok güzel olmuyor? Bizler mi alıştık güzel ama sağlıksız yiyeceklere?
Sağlık için yine de yapın yiyin. Afiyet olsun..

Yorumlar