PATATES RÖŞTİ


Patates Röşti
İsviçre nutfağının tüm dünyaca sevilen bir lezzeti.
İlk önceleri Bern bölgesinde ki köylülere özgü olan bu yemek zamanla Avrupa restorantlarına yayıldı.
Tavuk, köfte etin yanında yada kahvaltıda yenilebilir.
Kızarmış patatesin en güzel şekli olan Patates Röşti genelde sade yapılır. Ben ortasına dil peyniri koyarak daha zengin bir lezzet elde ettlm.
Bundan İsviçrelilerin bile haberi yok.
Malzemeler :
4  adet patates
2 yemek kaşığı dolusu tereyağ  yada sıvıyağ
1 çay  kaşığı tuz
1 çay kaşığı pulbiber
Yapılışı :
Patatesleri soyup rendeliyoruz. Avuç içinde suyunu sıkıyoruz. Yağlanmış tavaya yarısını eşit şekilde yayıyoruz. Üzerine kaşar peynirlerini diziyoruz. Kalan diğer yarısını da kaşar peynirlerin üzerine kapatıyoruz. Hafifçe bastırıyoruz. Altı pişince düz bir kapak yardımı ile diğer tarafına çeviriyoruz. Çevirirken tavayı tekrar yağlıyoruz. Iki tarafı da kızarınca alıyoruz. Dilimleyerek servis yapıyoruz. Afiyet olsun.

Yorumlar